Pytanie do pani dok...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pytanie do pani doktor.

2 Wpisy
1 Użytkownicy
0 Reactions
3,249 Widoki
(@kasia1)
Wpisy: 3
Autor tematu

Witam!
Mam pytanie do pani doktor. Na zdjęciach na stronie głównej jest pani bez okularów, ale to nie znaczy, że nie ma pani wady wzroku. Proszę o szczerą odpowiedź , czy gdyby pani miała wadę wzroku jaką korekcję by pani wybrała: soczewki, okulary, leczenie operacyjne ? Myślę, że wiele pacjentów chciałoby wiedzieć co wybiera dla siebie okulista. :) Serdecznie pozdrawiam!

Opublikowano : 19/03/2010 3:22 pm
(@Tatiana)
Wpisy: 44

Witam!
Bardzo dobre pytanie! :)
Na szczęście nigdy na musiałam zastanawiać się nad wyborem korekcji wady wzroku u siebie i u innych członków rodziny. Mam bardzo małą wadę wzroku. Jest to astygmatyzm nadwzroczny rzędu +0,25/+0,5DCyl, więc większość dnia dobrze funkcjonuję bez okularów. Nie jestem przeciwniczką soczewek kontaktowych, ani też korekcji chirurgicznej. Ale na pierwszym miejscu zawsze stawiam korekcję okularową. Jest to całkowicie bezpieczna metoda korekcji wady wzroku. Na drugim miejscu są soczewki kontaktowe, a za nimi już korekcja chirurgiczna.
Duże znaczenie ma motywacja osobista, ogólny stan zdrowia, wykonywany zawód i wiek. Sądzę, że gdybym miała wadę wzroku w granicach od (+/-)2,0D do (+/-)6,0D raczej zdecydowałabym się na korekcję laserową, a przede wszystkim na LASIK.
W potwierdzenie swojej odpowiedzi zmieniłam swoje zdjęcie profilowe na mojej stronie. :)

Opublikowano : 20/03/2010 3:11 pm
Udostępnij: