:) Dzień dobry,
Podczas noszenia soczewek odczuwam dyskomfort (piasek w oczach , co chwilę muszę mrużyć oczy...). Za poprzednim razem gdy nosiłam soczewki nie miałam takich dolegliwości. Czy to możliwe żebym miała "Zespół suchego oka"? Bardzo proszę polecić mi jakieś kropelki nawilżające do oczu żebym mogła je używać podczas noszenia szkieł kontaktowych.
Pozdrawiam
Kinga T.
kindzal18 napisał:
:) Dzień dobry,
Podczas noszenia soczewek odczuwam dyskomfort (piasek w oczach , co chwilę muszę mrużyć oczy...). Za poprzednim razem gdy nosiłam soczewki nie miałam takich dolegliwości. Czy to możliwe żebym miała "Zespół suchego oka"? Bardzo proszę polecić mi jakieś kropelki nawilżające do oczu żebym mogła je używać podczas noszenia szkieł kontaktowych.Pozdrawiam
Kinga T.
Dzień dobry!
Myślę że ten problem z czasem ustąpi, tego typu soczewki rzadziej powodują uczucie suchości w porównaniu z poprzednimi. Możliwe że wpływ mają również czynniki zewnętrzne (na przykład bardziej suche powietrze).Wątpię że ma Pani zespół suchego oka. Ale jak najbardziej przy noszeniu soczewek można stosować krople nawilżające.Bardzo dobre i sprawdzone krople to Optive, Hyal-Drop. Są dostępne w aptece bez recepty. Dawkować można dowolnie według potrzeby.
Pozdrawiam. :)
Tatiana Pokotycka